tirsdag 29. august 2017

Maxigruppa i Pinneskogen









Ukas mat-prosjekter på Maxi startet allerede på mandag da vi lagde tomatsuppe fra bunnen av. Det var frivillig deltagelse, og de som ikke hadde lyst til å være med fikk pusle/perle/bygge på avdelingen. Etter en grundig håndvask fikk barna kokkehatter og forklær og ble utstyrt med fjøl og kniv. Vi hakket chili, sjalottløk og hvitløk i store mengder. Her erfarte vi selvfølgelig at løk kan svi i øynene og at det slettes ikke er lurt å ta seg til øynene underveis i prosessen. Vi freste dette i olje og tilsatte tomatpure, helte over hakkede tomater og buljongvann. Mye røring, mye smaking og litt søl, så vips!

-          Jeg liker ikke tomatsuppe.

Det var flere enn èn som ga uttrykk for skepsis over varmmattilbudet. Men vi pakket med oss stormkjøkken, kokt fullkornspasta og hardkokte egg, rømme og dro ut til Pinneskogen på onsdag. Her var det stor iver etter å røre, smake og diskutere.
-          Hvorfor har vi med kjøkken?
-          Er det akkurat som en komfyr?
-          Hvordan blir det varmt?
-          Er det ekte flammer under gryta?
-          Kan vi spise nå?
-          Jeg liker ikke tomatsuppe.

Vi spiste litt tidligere enn vanlig siden barna var så ivrige. Barna satt seg på ”tribunen” og fikk legge inn bestilling. Det var ingen som ville ha rømme i (burde tatt det i suppa da vi lagde den), men alle ville ha suppe og nesten alle spiste pastaen. Samtlige spiste egg også. Og jammen gikk ikke alt nedJ

Dette var andre dagen vi var i skogen vår og dagen før oppdaget vi den spennende bekken like i nærheten. Ingen får gå dit uten voksne, så etter vi hadde spist var gleden stor da jeg sa at vi kunne samles for å gå dit. Vi tok med kopper og kar, for etter et sånt herremåltid blir det litt oppvask. Og det var ingenting å si på engasjementet her. Tallerker, bestikk, glass og den store gryta ble grundig skylt, samt noen sko og sokkerJ

Det har vært fint å dra til samme plass slik at vi kan bli godt kjent i området og fortsette leken fra dagen før. Siden dette er ”vår plass” må også ta vare på den så vi tok på oss hansker og plukket søppel i poser. Vi snakket litt om hva barna kan gjøre hvis de finner noe som ikke skal være der. Det er viktig at de sier i fra til en voksen så vi sammen kan inspisere og fjerne det trygt. 

Denne uka var vi tilbake i Pinneskogen og plukket med oss epler fra eplehagen. Vi fant frem stormkjøkkenet og laget syltetøy som vi skal ha på nybakt brød  som barna selv har laget i barnehagen. Matlaging i skogen smaker ekstra godt og er med på å gi barna gode turopplevelser. Disse aktivitetene mener vi fører til at barna på grønn kan bli glade i naturen og at de får et ønske om å bruke den og ivareta den for kommende generasjon. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar