mandag 21. august 2017

Fortellerstund på LitteraturhusetPå torsdag forrige gikk vi til Litteraturhuset med de eldste barna for å høre på en profesjonell forteller. Og jammen, ble ikke de voksne litt stolte av Dr. Brandts-barna de hadde med seg! Det var et brennende engasjement fra barnegruppen. Da de fikk ordet av fortelleren snakket de på inn-og utpust med store øyne og null sjenanse. De fulgte godt med, kom med gode spørsmål og morsomme kommentarer.
-        "Star Wars er sterkere enn Hulken for han har sverd (med bevegelser)"
-        "De spiste a lot of cookies and also cupcakes"
-         "Hvem var det egentlig pungrotta så i vannet? Var det et spøøøøøøøkelse?"
Den andre barnehagen som også var der smilte varmt av barna som var så interesserte at det var vanskelig å sitte stille.

Fortelleren fortalte om ”Museprinsessa” og ”Pungrotta” og avsluttet med en bevegelses-lek. Hun gjorde et godt stykke arbeid og jeg avtalte at hun skulle sende fortellingene på mail, så vi kan bruke det i barnehagen også. Ved at vi i barnehagen setter fokus på fortellinger, rollefigurer, dramaturgien og fantasiverden i eventyr, kan vi utvide barnas verbalspråk, tekstforståelse og lekeverden. Barn trenger å lære seg å formidle egne livsfortellinger, men vi trenger også de store fellesfortellingene. Disse hjelper oss å utvikle identitet og kulturell tilknytning. Samtidig som vi samles om et felles tredje, som styrker gruppefølelsen vår ved at vi har felles opplevelser og felles fortellinger.

Vi fortsatte måltidet etter endt fortellingen før vi lekte oss godt på lekerommet. Barna hoppet fra bokhyllene og stupte kråke bortover putene. Det var tydelig at mange har vært her før, for de visste akkurat hvordan de kunne bruke rommet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar