søndag 27. august 2017

Ringleker og fellesskap i gruppen


En gruppe barn sitter spente på trappa og lytter til Heidi, vi skal på gressplenen rett utenfor barnehagen for å leke ringleker. Hva er det?, er det noen av barna som spør. Heidi forklarer at det er leker hvor vi alle skal leke sammen og det samme, man må følge regler og vente på tur. Vi skal leke tre forskjellige leker. Vi stiller oss på rekke og øver på å gå to og to bort til gressplenen.

Vel fremme blir den blinde orm lagd ved at barna holder hverandre på skuldrene, den som går først har øynene åpne og leder de andre som har øynene lukket. Alle fikk på tur prøve å være den som ledet an.  Barna syns det kilte i magen og at det var litt vanskelig å bevege seg med øynene igjen.

Vi gikk over til å leke rødt og grønt lys. Et av barna står med ryggen til resten av barna som står på rekke. Det blir ropt grønt lys og alle begynner å løpe, når det ropes rødt lys må alle stoppe og kunsten er da å klare å stå helt stille, hvis ikke må man tilbake til start. Den som rekker først frem til barnet som styrer leken har vunnet.

Til slutt stelte vi oss på to rekker og byttet på å få kaste en tallerken som skulle treffe inni en rokkering.


Ringleker er eksempel på aktivitet vi leker for å styrke fellesskapet i gruppa. Alle deltar, vi er sammen om noe, noe gøy som skaper felles referanser som barna kan ta med seg inn i andre leksituasjoner. Det danner og styrker relasjoner og kanskje skapes også nye vennskap. Vi kommer nærmere hverandre, må ta hensyn til hverandre og stole på hverandre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar