mandag 21. august 2017

Barna er med på å lage maten i barnehagenVi har denne uken kommet i gang med matgrupper på rød avdeling. Det kommer vi til å ha hver uke hvor barna skal bytte på å være kokkehjelpere.

Denne uken var det squash pasta med kjøttsaus på menyen. Vi startet opp med å snakke om råvarene, hvor vi får råvarene fra, hva de heter og hvordan grønnsakene vokser. Et av barna kunne fornøyd fortelle at guleroten vokser i jorda og at han hadde sett det i en hage. Et annet barn stusset på at kjøttdeig var laget av ku, hun trodde kua bare lagde melk. Overraskelsen var stor over at vi faktisk skulle spise kua.

Vi øvde oss på å helle, kutte, rive, skrelle og røre. Det var ivrige barnehender som jobbet seg gjennom alle oppgavene de fikk. Da alt var kommet opp i gryta sa Ida stolt; nå er vi ferdig, jeg tror det blir kjempe godt!


Gjennom å la barna være deltakende i matlaging ønsker jeg å bidra til å gi barna matglede. De skal få muligheten til å danne seg erfaringer og kunnskaper om maten, hvor den kommer fra, hvordan den dyrkes og hva den heter. De skal få muligheten til å lære seg å bruke ulike redskaper. Barna må bruke språket sitt aktivt og lærer matematiske begreper og målformer gjennom praksis. Vi gleder oss til mer kokkelering!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar