Vi har denne
uken kommet i gang med matgrupper på rød avdeling. Det kommer vi til å ha hver
uke hvor barna skal bytte på å være kokkehjelpere.
Denne uken var
det squash pasta med kjøttsaus på menyen. Vi startet opp med å snakke om råvarene,
hvor vi får råvarene fra, hva de heter og hvordan grønnsakene vokser. Et av barna kunne
fornøyd fortelle at guleroten vokser i jorda og at han hadde sett det i en
hage. Et annet barn stusset på at kjøttdeig var laget av ku, hun trodde kua bare lagde
melk. Overraskelsen var stor over at vi faktisk skulle spise kua.
Vi øvde oss på
å helle, kutte, rive, skrelle og røre. Det var ivrige barnehender som jobbet
seg gjennom alle oppgavene de fikk. Da alt var kommet opp i gryta sa Ida stolt;
nå er vi ferdig, jeg tror det blir kjempe godt!
Gjennom å la
barna være deltakende i matlaging ønsker jeg å bidra til å gi barna matglede.
De skal få muligheten til å danne seg erfaringer og kunnskaper om maten, hvor
den kommer fra, hvordan den dyrkes og hva den heter. De skal få muligheten til
å lære seg å bruke ulike redskaper. Barna må bruke språket sitt aktivt og lærer
matematiske begreper og målformer gjennom praksis. Vi gleder oss til mer kokkelering!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar