mandag 13. mars 2017

Små miljøagenter



Vi i Dr. Brandts er opptatt av miljøvern, resirkulering og gjenbruk. Barna er morgendagens voksne og skal ta vare på kloden vår etter oss. Vi ønsker derfor å bidra til å gi dem holdninger og verdier til å gjøre det best mulig, og vi tror på at alle små bidrag nytter!
Vi er allerede i full gang med sortering av matavfall og papp på avdelingen, og barna tar dette på alvor. De aller fleste har nå skjønt at mat ikke skal kastes sammen med papp og omvendt. De minner hverandre på hvis noen legges i feil søppelkasse, og de spør ivrig hvis de er usikre på hvor noe skal kastets. Vi har også med stor suksess laget egne tegnebøker til hvert barn, for å begrense bruken av ark, noe vi tydelig har klart.  Og i alle kreative prosesser og formingsaktiviteter så benytter vi oss av gjenbruksmaterialer. I vinter har doruller blitt til "Karius og Baktus" figurer, melkekartonger har blitt til "Karius og Baktus flåter" og pappesker har blitt malt hvite og dermed blitt gjort om til tenner som barna hakker og hugger i.

De to siste ukene har vi hat fokus på å bidra til at nærmiljøet vårt skal holdes rent og fint ved å ta med barna på søppelplukking. Med våren i anmarsj, dukker søppel som har ligget skjult under snø og is frem, og vi har snakket med barna om viktigheten av å holde kloden vår ren og at man ikke skal kaste søppel på gata. Mange spørsmål har dukket opp: Hvorfor kaster voksne søppel på bakken? Er pinner og steiner søppel? Hvor leverer søppelmannen søpla og hva skjer med søpla? Dette har ført til at vi har hatt mange fine og lærerike samtaler med barna om miljøet vårt.  Og vi må få sagt, at dere virkelig har noen entusiastiske og ivrige søppelplukkere, og flere har allerede bestemt seg for at det er søppelmann de skal bli når de blir stor!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar