onsdag 22. mars 2017

Barna på Blå lager sitt eget knekkebrød




Vi startet med å se nærmere på alle ingrediensene som skulle være i knekkebrødet. Sesamfrø, linfrø, solsikkefrø, havregryn, vann og salt.
Alt skulle smakes på. Vår erfaring er at når barna får delta aktivt på hele prosessen og se råvarene som brukes under matlagingen øker lysten til å smake på det ferdige resultatet.
Ved å snakke med barna om råvarene, hvor de kommer fra, hva de består av, hvordan de smaker og lukter, videreutvikler barna begrepsforståelse ved at vi bruker et variert ordforråd.

Barna målte opp de ulike kornsortene i desiliter målet. Vi eksperimenterte med antall, volum og mål. Litt mer eller litt mindre? 4 desiliter er mer enn 2 desiliter. Underveis måtte vi også rydde og kaste emballasjene som var tomme. Barna var aktive og engasjerte under hele prosessen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar