mandag 12. mars 2018

Matlaging i barnehagen


Denne uka har alle avdelingen laget hjemmebakt brød og/eller knekkebrød. Dette er noe vi skal fortsette med, da vi har funnet noen raske eltefrie oppskrifter slik at det er gjennomførbart. 

I løpet av prosjektet ”Astrid Lindgrens verden” har vi på Blå blitt godt kjent med Pippi og hennes verden. Vi har fordypet oss i historiene og Pippi som karakter. Det har vært et spennende og morsomt prosjekt som vi kan se barna har hatt stor glede av.  Det barna kanskje syntes er mest fascinerende med Pippi er jo blant annet alt det rare og morsomme hun finner på. Vi har lagt merke til at det er spesielt en scene fra fortellingene barna syntes var ekstra gøy, nemlig når Pippi er litt rampete og  baker pepperkaker på gulvet. Vi bestemte oss for å videreutvikle denne scenen fra historien.

”Når vi skal lage mat, hvor er det vi gjør det?” spør jeg barna
”På kjøkkenet! og både hjemme og i barnehagen” 
”Husker dere hvor Pippi lagde pepperkaker?” spurte jeg med et lurt smil
”På gulvet!!” ropte barna i kor
”I dag skal vi være like tullete og litt rampete, akkurat som Pippi”  sier jeg og tar frem sleiven, bakebollen, ingrediensene og legger frem en stor duk på gulvet.
Jeg forteller barna at vi skal lage hjemmelagde knekkebrød som vi skal kose oss med til lunsj.  Underveis snakker vi om hva som skal til for å lage knekkebrød, vi smaker og undrer oss over de ulike korn typene, barna måler opp og rører sammen oppskriften.  Etter hvert er brettene klare og vi går gruppevis på kjøkkenet for å sette knekkebrødene i ovnen. I samlingsstund denne dagen fortalte barna hverandre hva vi hadde gjort på formiddagen, og turgruppen kunne fortelle hva de hadde opplevd. Til lunsj, kunne vi nyte hjemmelagde PIPPI knekkebrød! Dere kan tro det falt i smak! Om det var smaken eller at vi rett og slett hadde vært litt rampete er ikke godt å si Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar