mandag 12. mars 2018

Forberedelser til Barnehagedagen
På tirsdag er det barnehagendagen, og fokuset i år er på fagområdet kunst, kultur og kreativitet under slagordet «La meg skape!». Dette er en fin smakebit på prosjektet vårt som starter opp etter påske hvor nettopp dette fagområdet er utgangspunktet. Det er fremdeles fint vintervær ute, så vi feirer dagen med vinteraktiviteter og kreativ utfoldelse med maling og dekorering med egenlagde isklumper. Dette har vi forberedt denne uken. På torsdag og fredag tok vi med oss maling, glitter, vann, ulike bokser, kopper og leker ut. Vi ville lage ulike isklumper til barnehagedagen som vi kan bygge, leke og pynte med, og ikke minst utforske.
I rammeplanen står det at vi skal stimulere barnas nysgjerrighet, utvide deres forståelse og bidra til undring, undersøkelser, utprøvinger og eksperimentering. Hele prosessen med å blande vann med maling og glitter, legge leker vannet og la alt stå ute over natten for å se hva som skjer, handler om utforskning og undring.
Barna fikk erfaringer med hvordan ulike materialer opptrer sammen og hvordan vi kan være med å påvirke. Når vi blandet malingen i vannet, fløt den først rundt uten å sette veldig mye farge. Men når vi riset flasken, blandet malingen og vannet seg og en sterk grønn og rød farge ble til. Dette skjedde ikke når vi blandet glitter og vann. Vi ristet og ristet, men når vannet roet seg, fløt alt glitteret opp til overflaten.
Det som kanskje var mest gøy var å putte duplokosser og biler ned i boksene med vann, noe barna synes var litt tullete å gjøre. Her fikk vi erfare at noen av lekene fløt på vannoverflaten, mens andre leker sank til bunnen. På fredag undersøkte vi alle kopper og kar, og nesten alt var fryst til is. Duplo klossene satt fast, noe som var veldig spennende, og vi kunne konkludere med at isen var veldig kald og hard. I morgen skal vi fryse ned flere morsomme ting, og på tirsdag kan vi endelig skal leke med alle disse isblokkene vi har lagd 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar