torsdag 8. mars 2018

Astrid Lindringens verden prosjektet på Grønn


Allerede før vi hadde startet prosjektet Astrid Lindgrens verden merket vi i barnegruppa at de ble inspirert til rollelek med Emil i fokus. Da vi satte inn den gamle senga på familierommet, en gammel koffert og ”byssa” ble det straks igangsatt en lek hvor alle byttet på å være Emil mens de andre var røvere. Det var om å gjøre for Emil og fange røverne og få de trygt i fengsel, for så å stikke av igjen. De har også brukt pappeskene på byggerommet til å lage seg snekkerboder hvor de latet som de spikket trefigurer. Egil tok det litt videre og teipet sammen kassene så det ble et eget rom  med dør og vinduer. Jeg tok frem maling og barna hjalp til med å gjøre snekkerboden rød. I snekkerboden har de både spikket og bygd lego og hatt veldig mye fin rollelek. Emil har fått tre inn i ninjago-verden, noe han helt sikkert syns var spennende J
Det morsomste med Emil er selvfølgelig alle rampestrekene, og jammen har det vært funnet på litt av hvert under dette prosjektet. Når en tre fire barn begynner å hviske seg i mellom, le så lavt de kan og lister seg ut av midtrommet vet man at det er et hyss på gang! Det er ikke lett å hviske når man gleder seg mye, så jeg hørte de sa ”kom, så gjør vi rampestreker sånn som Emil”. Da jeg kom inn på badet noen minutter senere hadde de altså tettet vasken med tørkepapir J De var ekstremt fornøyde med sprellet og lo av det resten av dagen. Det var en pappa på Rød avdeling som fortalte at gutten hans hadde fylt støvlene sine med vann, akkurat som Emil!


VI har lest bøker, sett film og snakket masse om Lønneberget. Vi har snakket om Alfred, og hvor viktig han er for Emil. Og hvor godt det er for alle barn og ha voksne som ser deg og tar vare på deg. Vi har begynt på kjepphestene, noen har laget trefigurer og vi har bygd Katthult i lego. Nå merker vi at barna er klare for noe nytt, da jeg tok frem historien om suppebollen på fredag sa mange i kor ” den historien kan vi!”. Så da fortalte jeg heller om Pippi, og da satt de som tente lys og hørte på. Så denne uka går vi gjennom de ulike fortellingene om Langstrømpe, før vi går over på påskeforberedelser. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar