fredag 2. mars 2018

Kosthold i barnehagen
I barnehagen har vi fokus på at barna skal få et sunt og variert kosthold. Vi er opptatt av å utvikle smakssansene til barna ved å utfordre og oppmuntre til å smake på nye ting.
Matglede er viktig og vi bevisstgjør barn og voksne på at maten vi spiser har verdi for kroppen. Ved å kutte opp grønnsaker og servere de på en spennende og delikat måte, opplever vi at barna spiser mer, og smaker på nye ting. Det ble en fin avslutning på uka inne på gul avdeling- lunsj med Pippi-tallerkener og næringsrik kost.

Barna elsker måltidene i barnehagen. Vi opplever at det ikke er på grunn av maten alene, men også det sosiale fellesskapet som oppstår rundt bordet når alle sitter og venter på mat og spiser sammen. De snakker, ler og leker sammen, de herner, synger og de minste dunker med flasker og fat. Dette gjenspeiler seg ved hvert måltid. Vi deler, sender og benevner det som er på bordet og deler historier. Matglede handler om det å dele et hyggelig måltid sammen med andre. Om å smake på grønnsaker, frukter og pålegg og kanskje oppdage nye spennende smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar