mandag 21. november 2016

Sløyd i barnehagenI uken som var  har barna fått bedre kjennskap til forskjellige verktøy og redskaper som man bruker i sløyd. Barna har vist stor interesse, og fascinasjonen for hammer, sag, boremaskin m.m har vært stor.  Dette er vel egentlig ikke så rart,  barn har vel alltid vært opptatt av redskaper, verktøy og duppedingser. En mixmaster som rører, en sirkelsag som kutter tre-kubber, vaskemaskinen, boret, hammeren og ikke minst kosten. Hva har alle disse tingene felles? De er store og små verktøy som barnet ditt ønsker å forstå og mestre. 

Denne uken har vi gitt barna mer konkret erfaring med ulike verktøy, som de kan bruke med ulike materialer. De har lært begreper i forbindelse med de forskjellige redskapene og hva de kan brukes til. Vi har også sett nærmere på og samtalt om hvordan et verktøy kan være en ”forlengelse av en hånd”.

Hva er forskjellen på en spiker og en skrue? Hva trenger man dem til? Kan man bruke spiker og skruer til forskjellige materialer? Når vi tilrettelegger for at barna kan bruke redskaper som kniv, hammer, spiker og sag, lærer barna teknikker som for eksempel å øve øyet , koordinasjon av hendene og kroppsbeherskelse. Dette er ferdigheter de kan ta med seg i konstruksjonslek. Vi håper at vi kan inspirere til mer verktøyforståelse og interesse for sløyd gjennom å tilby barna materialer og ha verktøy tilgjengelig på avdelingen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar