mandag 28. mai 2018

Planting av kortreist mat








Denne uka har vi sådd ulike urter som karse og persille samt grønnsaker som reddik og salat. Vi har pratet med barna om hva vi kan bruke dette til og hva som trengs for at det skal spire og gro. Miljø og bærekraftig utvikling er et fokusområde vi har i barnehagen og som vi prøver å jobbe med jevnlig gjennom året. Dette kommer for eksempel til uttrykk gjennom gjenbruksmaterialer vi bruker når vi skal skape ting, søppelplukking, fokuset på å ta vare på naturen og dens mangfold og nå kortreist mat. Barna har vært nysgjerrige på om det har begynt å spire og har vært ivrige i å fylle vannkanner med vann for å passe på at grønnsakene, blomstene og urtene får det de trenger av væske. 
 Barna har vært med på hele prosessen fra å rake og fjerne løv og luke vekk ugress i kjøkkenhagen. Vi har fjernet gammel jord og lagt ny frisk jord i kassene. Blomster er blitt plantet ved inngangspartiet, og mange liter vann har blitt gitt til frø og planter i den nydelige varmen vi har hatt. Barna syntes det er spennende å fylle de små drivhusene våre med ny frisk jord, lage små hull i jorda og deretter putte små frø nedi. Forsiktig stryker de jorda over, og minner oss voksne på at nå er det tid for vanning. Spente kommer de inn på avdelingen om morgenen, for å se om frøene er begynt å spire. Både karse, timian og sukkererter er blitt plantet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar