onsdag 9. mai 2018

Mangfoldigheten for by-barna våre!

”Dette må være det mest typiske for by-barnehager,” sa Egil da vi lekte ”Stiv heks ” på den lille gressflekken foran Storinget tirsdag formmiddag. Jeg smilte over utsagnet og så på barna. De løp, smilte, hoiet og sitret av spenning i leken, akkurat som barn skal, samtidig som trafikken går sin gang bare meter unna. Det er så fascinerende å se hvor sømløst de beveger seg i byen, hvor upåvirket de er av det som skjer rundt dem. Når de går på trikken gjør de det med den største selvfølge, når de stopper på rødt lys vet de akkurat hvor de skal trykk og hvis de ser noe spennende i et vindu klarer de å gå samtidig som de ser.

På vei tilbake fra dagens mål la vi turen innom Rema og kjøpte inn det vi trengte til taco i skogen dagen etter. 
Egil gjorde mye godt forarbeid til måltidet, så tacobaren vi opprettet ble en stor suksess og veldig lettvint! Alt var kuttet og kjøttdeigen var stekt, så da det var klart for mat varmet vi opp kjøttdeigen i gryte på stormkjøkkenet og så stekte vi lefsene i steikepanna.  Dette mens barna satt spente rundt og fulgte med, mens de planla hva de ville ha i sin wrap.

Før maten i skogen lekte de i ulike grupper; noen bygde hytte, noen lagde demning og andre øvde seg på klatring i en liten fjellvegg. Stemningen i skogen var helt magisk, og leken fløt fint. Gruppene endret seg hele tiden, og det var som om de ikke fikk nok av leken. Edderkopper ble studert, trær ble båret og stokkender ble oppdaget i vannet før det var på tide med mat. Så kontrasten mellom tirsdag og onsdag er ganske stor når man ser på hvor vi har befunnet oss, altså midt i byen og midt i skogen. Men stemningen har vært den samme, og barna har lekt. Det har vært latter og spenning, og mange fine samtaler. Vi er heldige som får dele den fine hverdagen med barna deres og vi er så heldige som har så mye å gjøre bare et steinkast fra porten. Oslo er virkelig en deilig by, og barna er byen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar