mandag 14. mai 2018

Den lille larven aldri mettDet er fredag, og barna har akkurat stått opp fra sovetid. Vi har samlet oss på avdelingen, har samlingsstund, og den voksne leser høyt fra boken «lille larven aldri mett». Barna er veldig engasjerte under hele fortellingen, de teller og benevner all maten som den lille larven spiser. «Oi, se den spiser masse!», «Skal vi telle?», «Den spiser så mange jordbær!».

Etter vi har lest boken får barna se filmen om «Den lille larven aldri mett». Barna jubler og ler når de gjenkjenner fortellingen og bildene som også vises i filmen. 
Når filmen er ferdig setter vi oss ved borene for å spise lunsj. «Jeg har en overraskelse til dere», sier den ene voksne og den store trallen som er dekket av et teppe. «Oi overraskelse», jubler barna

Alle blir helt stille og venter på at den voksne skal avsløre hva som er på trallen. Teppet blir dratt vekk og under er det mange skåler som inneholder alle de forskjellige fruktene og noen av matvarene som larven spiser seg gjennom i boken. En og en ting blir tatt frem, smakt på, luktet på og telt. Dette synes barna er veldig stas, og spenningen øker for hver matvare som blir vist frem og tellet antallet på.

Dette ble en lang og god lunsj hvor vi snakket om og benevnte de forskjellige matvarene vi spiste. De fikk en førstegangs erfaring med og telle forskjellig antall og se på mengde og størrelse på de forskjellige matvarene. Barna smakte på nesten alt de fikk servert og brukte god tid på å smake og samtale med hverandre og de voksne som satt ved bordet om de forskjellige matvarene de smakte på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar