torsdag 7. april 2016

Fuglekikking ved Østensjøvannet







På maxigruppen skal barna en periode studere fugler, lære mer om de ulike artene, og deres egenskaper.. Vi ønsker å skape engasjement og undring rundt fuglelivet ved å opplever ulike fugler på nært  hold. Østensjøvannet er en av Norges rikeste innsjøer når det gjelder vann og sump-vegetasjon, noe som danner grunnlaget for et rikt dyre og fugleliv. 

Da vi kom fem oppdaget vi en mengde  forskjellige fuglearter. Barna matet dem, slik at de kunne studere dem nærmere. De hadde mange spørsmål og refleksjoner vi kunne ta tak i. Spørsmål som dukket opp var, Hvordan ser man forskjell på gutt og jentefugler? Kan alle fugler fly? Hvordan flyr de, og flyter på vann? Liker alle fugler å spise brød? Legger alle fugler egg? 

Fremover på de neste turene våre skal barna ta bilder av de ulike  fuglene vi ser, og vi skal lærer oss navn og hvor fuglene har habitat. Vi skal også lære oss hvordan man kan skille de vanligste fuglene fra hverandre. Vi kommer til å lage fuglematere som vi kan ha med på tur, og snekre fuglekasser i barnehagen. Vårt mål og ønske er at det å hjelpe fuglene er et godt utgangspunkt for å skape interesse for og tilegne seg kunnskap om naturen, utvikle forståelse for bærekraftig utvikling og respekt for liv.
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar