tirsdag 12. april 2016

Utforsking av Skrukketroll og andre småkryp






Et lite barn på tur på uteplassen er «her og nå» -barna saumfarer bakken rundt seg på jakt etter noe spennende. Denne dagen oppdaget vi skrukketrollet. Vi skal i tiden fremover på blå avdeling fordype oss i småkrypene og deres verden, og har i den anledning innhentet bla bøker, forstørrelsesglass og lupe. Vi skal ta bilder, reflektere, undre, ha samlinger og lese bøker om småkrypene. Ved å fordype oss i det som er rundt oss i naturen kan vi hjelpe å fremme empatiske holdninger for dyr og insekter til barna. 

Barna allerede veldig interessert og opptatt av de småkrypene de oppdager rundt seg, og flere av barna bruker store deler av utetiden på å lete og utforske de ulike områdene på uteområdet. Det som er morsomt er at disse oppdagelsesferdene og utforskningen springer ut av barna selv. Begeistret kommer de løpende om de har funnet noe spennende som de ønsker å dele med oss, og hittil har vi funnet både skrukketroll, edderkopp, mark og ulike blomster

Med nye verktøy og materiale får barna nye erfaringer og lærer nye metoder for å studere både insekter og planter, og det er utrolig spennende.

Ønsket om å finne ut av, forstå og oppdage nye ting er sterkt. Det springer ut av en indre motivasjon, lyst og er lystbetont. Måten vi møter barna i deres utforskning og måten vi imøtekommer og responderer på deres oppdagelser, kan bidra til økt motivasjon og interesse for denne aktiviteten. Det er derfor viktig for oss å møte barna med begeistring, et forsker syn, og en like stor nysgjerrighet som barna har. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar