torsdag 14. april 2016

Mer fuglekikking med en fugleekspert på laget






I uken som var hadde vi en flott naturopplevelse, da vi dro til Østensjøvannet med fugleksperten Hans. Barna hadde gledet seg veldig, og vi hadde på forhånd samtalt en del om hva vi lurte på om fugler, og snakket om spørsmål som vi kunne stille. Hans møtte oss nede ved Rådhuset, hvor vi skulle ta bussen. Barna var veldig ivrige etter å bli bedre kjent med han, og det var stor diskusjon om hvem som skulle få sitte ved siden av han på bussen. Hans hadde tatt med seg en stor sekk og barna var veldig nysgjerrige på hva som kunne være oppi der. Han fortalte at det var en overraskelse og at de skulle få vite det når de kom frem.  På bussen spurte barna Hans om hvor han bodde, hvor gammel han var, hvordan han hadde blitt en fuglekspert og om han røyket..

Da vi kom frem til Østensjø samlet Hans alle barna, og fortalte dem at nå skulle vi ha en konkurranse hvor alle som klarte den skulle få en overraskelse. Vi skulle spille fuglebingo, alle fikk utdelt et ark med 12 forskjellige fuglearter. Her skulle vi lete på området, og krysse av på arket når vi hadde sett fuglene som var avbildet på arket. Når vi hadde fått tre på rad ropte vi bingo og om vi fant alle skulle vi rope superbingo. Dette syns barna var kjempe gøy!  Alle fikk bingo og etter at arkene var samlet inn var det premietid.  Overraskelse- premien var at alle skulle få lov til å se i et stort fugleteleskop som Hans hadde tatt med seg. Dette var nok det største høydepunktet under hele turen. Barna har på de tidligere turene observert  andre fugle- kikkere, som har både store kikkerter og teleskoper, og de har vært ganske misunnelige.  Nå skulle de endelig få prøve et!

Etter at vi hadde brukt lang tid på å se i fugleteleskopet fant vi en fin gress bakke der vi kunne spise lunsjen vår, og vi kunne stille alle fuglespørsmålene våre. Her fikk barna svar på alt fra hvordan fugler kan fly, puste under vann, hva en trekk fugl er m.m.  Så avsluttet vi turen med at barna tegnet tegninger av fuglene de så, og alle ble gitt som gave til Hans som takk for turen.


I etterkant av turen under et barnemøte, snakket vi om og så på bilder fra turen. Barna hadde lært masse og hadde reflektert mye over det de hadde lært og opplevd.  Her fikk barna gjenoppleve og fortelle opplevelser de hadde hatt under turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar