torsdag 16. januar 2014

Spontan samlingsstund i snøføyken


Hele barnehagen er ute å utforsker vinterens gleder. Noen av de yngste barna får erfare at snøen ikke er like lett å bevege seg på, det er kaldere ute og det kjennes kaldt og vått når det snør i ansiktet. Dette var erfaringer ikke alle syns var like morsomme å gjøre seg denne vinterdagen. Vi bestemte oss derfor for å ta ut lekeelementer som vi pleier å ha inne, for å se om det kunne løfte stemningen. Sitteunderlag ble hentet og det tok ikke lang tid før barn fra alle avdelinger samlet seg og satte seg ned. 

Samlingsboksene til gul avdeling var i fokus. Vi undret oss sammen om hva innholdet i boksene var. Et av barna husket fra julen at det pleier å være pepperkaker i bokser. Vi bestemte oss for å banke lett på boksene for å se om vi kunne vekke det som var oppi. Alle barna fikk banke på tur. Oppi den første boksen var det et tog, så da satte vi igang med å synge til toget Nede på stasjonen. I den andre boksen var det en gris, og da ble det selvsagt Med krøllet hale. Tilslutt var det den største boksen, og hvor det var en hest, og vi kunne synge Ri ri på islandshest 

Gjennom å organisere en aktivitet, og være spontane i øyeblikket, klarte vi å løfte stemningen! Store og små fikk en gledesfylt opplevelse hvor vi var sammen om noe. Vi undret oss, kjente på spenningen i å finne ut av innholdet i boksene og øvde på å vente på tur. Vi fikk snudd fokuset og det  ble en god uteopplevelse fylt av læring, lek og glede ved hjelp av små enkle konkreter og observante voksne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar