tirsdag 14. januar 2014

Vi lager en vulkan!

Det var tid for prosjektstart. Blå og gul avdeling samlet seg på uteplassen. Helene og Dag Marcus hadde med seg en stor pose, vi undret oss sammen om hva innholdet i posen var. Etter mye gjetting ble innholdet avslørt; 1 flaske vann, mentos og cola. Et av barna utbryter; hurraaaaa, godteriiii! 

Helene foreslår at vi skal se hva som skjer om vi putter mentos i vannflasken. Dag Marcus putter oppi en rosa og en gul. De synker rett til bunnen. Et av barna foreslår at vi kan riste litt på flasken og se hva som skjer. Det skjer ingen ting og vi flytter fokuset over på colaflasken. Korken blir skrudd av, barna følger konsentrert med, er helt stille og spenningen er til å ta å føle på. Dag Marcus forter seg å putte hele mentospakken oppi flasken. 

Å hva skjer… Jo det spruter en høy stråle cola opp av flasken. Å tenk, det spruter så mye at Dag Marcus nesten får det rett i ansiktet. Smilene og latteren sitter løst. Å det dukker opp spørsmål og forslag. ”Vi har laget coladam på bakken”, ”rist på flasken”, ”se oppi”.


Et av barna foreslår at vi skal helle vannet fra flasken oppi colaflasken å se hva som skjer. Det skjer ingen ting, men barna legger merke til mentosen som ligger på bunn, den har ”mistet fargen sin” og blitt hvit.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar