torsdag 30. august 2018

Kreative rom av gjenbruksmaterialer







I barna på Blå avdeling sin leke- og fantasiverden ser vi at kjøretøy er en stor hit akkurat nå. Leken deres er full av kranbiler, politibiler, helikoptre, båter, busser og tog. Og akkurat denne interessen blant barna hadde vi lyst til å spille videre på. Vi fikk derfor en ide om å lage en stor bil som kunne være med å forme lekemiljøet deres. Og en gammel hylle ble utgangspunktet for vårt nye kjøretøy. Barna var med å malte den og sammen snakket vi om hva vi trengte av materialer for å få den til å ligne mer på en bil. Et ratt måtte vi ha, og hjul selvfølgelig, bilen trengte også lys og eksosrør, mente barna. Så da var det bare å sette i gang. Vi tok turen over til Fretex og der fant vi noen gamle gjenbruksskatter til vårt lille bilprosjekt. Vi fant blant annet kransekakeformer som ble til bilhjul og et gammelt lekeratt som vi festet på bilen. Barna var med i hele prosessen og vi ble strålende fornøyd med resultatet og ungene har allerede vært på flere spennende kjøreturer!
Ved å la barna være med på å skape noe av gjenbruksmaterialer så gir vi dem en begynnende forståelse for hva bærekraftig utvikling er. Ved å se med nye øyne på gjenbruksmateriale og omskape dette i kreative prosesser, så får vi fram det som er vakkert og verdifullt i avfall, som ellers bare hadde blitt kastet, dette er viktig læring for barna.

Vi ønsker at rommene i barnehagen skal inspirere til kreativitet, stimulere barnas fantasi og gi barna lyst til å leke i det de kommer inn i rommet. Og gjennom at barna får ta del i kreative prosesser, slik som de har i dette lille bilprosjektet, så skapes det automatisk en viktig følelse av tilhørighet på avdelingen, da de faktisk er med på å påvirke og medvirke i sin egen hverdag. Dette er barnas rom og deres lekemiljø, og det er en selvfølge at de få bidra til å skape de rommene som interesserer nettopp dem. Samtidig er det ekstra stas å bruke det de selv har vært med på å utforme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar