mandag 16. april 2018

Blå avdeling på tur til Pinneskogen





Sekkene var pakket, trikketuren gikk strålende, 16 små eventyrlystne barn gikk sammen to og to langs veien.  Før vi kom oss opp til pinneskogen ved rikshospitalet, måtte vi over bukkene bruse-broen.
Tror dere trollet er under brua i dag?
Kanskje trollet sover..
Vi må liste oss over..
Noen barn trengte en hånd å holde i mens vi gikk over brua, mens andre trampet direkte over for å vekke trollet. Da vi hadde kommet oss trygt over brua, uten å få øye på trollet var vi klare for å utforske videre. Vi delte oss inn i 3 grupper, og la på vandring for å se etter vårtegn i skogen.
Vi stoppet opp, lukket øynene..
Hysj, hva hører vi?
Bekken som bruser
Vannet som renner
Fuglene som kvitret
Innover i skogen oppdaget vi en stor maurtue. Her ble det naturlig for oss å studere denne og snakke med barna om livet i maurtua. Barna var nysgjerrige og stilte masse spørsmål.
 Det er viktig å skape gode opplevelser sammen med barna i naturen, slik at barna får et positivt forhold til både det å være ute i all slags vær, gjøre ulike aktiviteter året rundt – og ikke minst lære å ta vare på naturen. På dagens tur kunne vi undre oss sammen, oppdage nye ting, vi brukte naturen som lærings-og lekearena.
Etter deilig turmat var det klart for å bruke naturen som lekearena. Et området hvor barna finner ubegrenset med pinner, hvor konstruksjonslek og rollelek er et must. Området er variert og spennende, og det oppfordrer til motorisk lek og til undring rundt miljøet. Barna satte raskt i gang med å samle pinner. De voksne deltok og var undrende sammen med barna. Leken var preget av rollelek som var inspirert av vårtegnene og maurtua vi hadde oppdaget og utforsket tidligere på dagen! Vi lagde selvfølgelig vår egen maurtue, preget av kreative ideer og stor innlevelse fra barna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar