søndag 22. oktober 2017

Glede og bevegelse på Friggfeltet
Glede og bevegelse er et av satsingsområdene i barnehagen vår, og målet i arbeidet er at barna skal kjenne på gleden det er i å mestre motoriske utfordringer og dermed bidra til økt livsmestring, som er en nytt og viktig punkt i Rammeplanen for barnehagens innhold og oppgaver. Da vi tok turen til Friggfeltet på torsdag så vi hvordan barna higer etter å bruke kroppen, de pusher sine egne grenser og de ler av glede når de kjenner hvordan de kan ta kontroll over sin egen kropp og dermed få til nye ting. Det var en gjeng som var spesielt ivrig etter å sparke fotball. De prøvde å drible, Egil sparket ballen i mål, og sendte pasninger til hverandre. De øvde på å kaste, løpe og sparke så langt de klarte. 

Samtidig, på sidelinja, var det en gruppe som var mer interessert i omgivelsene. Det vil si tribunen, rimet i gresset og tingene de fant i grøfta. De lagde show for hverandre foran tribunen og prøvde seg på årets første snøengler. Etter en stund med fri utfoldelse samlet barna seg i gruppe. Det startet med at noen av oss slo hjul midt på banen, og da var det gjort. Vi øvde oss på baklengs kråke, bro, stå på hender og hjul. Barna inspirerte hverandre, de oppmuntret hverandre og de møtte selvfølgelig på motstand. Det er ikke alltid man får ting til på første forsøk, man må øve. Igjen og igjen. Da er det ikke alltid like lett å holde mote oppe. Jeg mener dette er en veldig viktig lærdom for barna, for vi vil alltid møte på ting som kan være vanskelig å mestre, uansett hvor vi er i livet. Det er jammen ikke mye som kommer helt av seg selv, og det er viktig at barna har voksne i livet sitt som lærer de hvordan de kan takle motgang i livet. Selv når det er så banalt som å slå hjul.

Det å mestre motoriske utfordringer skaper et godt grunnlag for lek og aktivitet med venner. Denne dagen fikk barna kjenne på gleden ved å bevege seg, og de fikk erfaring med et fellesskap som oppsto ute på banen. Vi fortsetter med turer til Friggfeltet etter barnas ønsker, her er vi så heldige at vi også kan søke ly inne dersom det er en forblåst høstdag, siden Egil har tilgang til klubbhuset. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar