mandag 6. februar 2017

Dramalek om De tre små griseneDenne dagen var det tid for dramalek. Ved matbordet snakker vi om at vi skal gå ned på gymrommet å leke eventyret. Vi skal lage griseneser av eggekartonger også kan vi bytte på å være ulven. ”For en god ide” utbryter et av barna. Resten av gjengen sier seg enig og er kjapt ferdig med å spise opp brødskiven sin.

På gymrommet lages det grisenese til alle som vil ha, vi bygger opp et grisehus av putene før vi samler oss rundt forundringsboksen. Barna banker lett på boksen og vi titter oppi. Vi finner noe mykt, grått og hårete. ”Det er ulven” roper barna. Vi blir enig om at jeg, Helene skal starte med å være ulven. Alle de små grisene samler seg inni grisehuset, de sitter helt stille og ser spent på meg.

Ulven tar en seiersdans før den går mot huset og sier; nå skal jeg puste og pruste til huset deres blåser ned. Barna hviner av glede. Ulven puster og puster før putene rases ned og ulven kiler alle grisene å magen. Vi bytter på å være ulv. Barna lever seg inn i rollene, det blåses, latteren sitter løst og spenningen er til å ta og føle på.

Dramalek er en morsom og lærerik formidlingsmåte. Alle barna er deltakende i samme lek. Egenskapene til de ulike karakterene i eventyret læres ved at barna selv får erfare eventyret ved å leke det.


”Hvem er redd for den stygge ulv, stygge ulv, stygge ulv” nynnes det i det en lystig gjeng er på vei ut av gymrommet! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar