tirsdag 24. januar 2017

Barnas skiskole 2017 er i gang!


Klokken er 11:45 og Maxibarna sitter spente og venter på bussen som skal kjøre oss hele veien til skiskolen i Sørkedalen. En stor grønn buss stopper opp foran oss, og alle spretter opp og jubler. Bussjåføren kommer ut og roper  ”DA ER DET OMBORDSTIGNING!” og alle går spente om bord. Når vi ankommer skiskolen blir vi møtt av Emilie og Marte som forklarer at det er de som skal være våre skiinstruktører våre. Etter vi har fått på oss skiene møtes vi på sletten og setter i gang med opplæring. Først lærer vi hvordan vi skal komme oss opp om vi skulle være så uheldige å falle. Emilie forklarer at vi må rulle på ryggen og legge skiene på siden før vi reiser oss opp. 

Etter at vi delvis mestret dette, går vi over til å leke en lek som heter ”måkebilen kommer”. Vi blir delt i fire grupper og får vår egen base. Så går vi på ski rundt måkebilen, men når måkebilen kommer må vi skynde oss tilbake til basen vår. Så lærer Marte og Emilie oss hvordan vi skal kjøre ned bakker uten å dette på rumpen. Vi må bøye knærne og hold hendene på skiene når det glir. Alle er gode på å ta til seg instrukser, og etter litt knall og fall mestrer barna dette fint, og får samtidig øvd på å reise og rulle seg opp på riktig måte. 

Til slutt lærer vi hvordan man skal gå på ski i skisporet. Det blir plassert tennisballer foran skiene, som skal føres kontrollert frem til målet, som er dekorert med masse ballonger. Vi avslutter dagen med å synge ”ekornsangen” som vi nettopp har lært oss, før vi får vi utdelt en fin lue i gave for god innsats for dagen i dag. Vi gleder oss allerede til neste gang!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar