mandag 6. juni 2016

Maurtua
Det er viktig å skape gode opplevelser sammen med barna i naturen, slik at barna får et positivt forhold til både det å være ute i all slags vær, gjøre ulike aktiviteter året rundt – og ikke minst lære å ta vare på naturen. På dagens tur kunne vi undre oss sammen, oppdage nye ting, vi brukte naturen som læringsarena
”Se på den maurtua, det er tusen millioner maur på bakken”
Barna stoppet opp og studerte en kjempe stor maurtue som vi gikk forbi på ukens tur til Brekkeskogen. To barn står hånd i hånd å studerer maurtua, de snakker om at maurene tisser når de blir redde, og da kan det klø på huden vår.

"Ser dere hvor maurtua er plassert i naturen?” 
Dette har vi tidligere studert og snakket om i barnehagen. Barna kunne fortelle at det var på grunn av solen og skyggen at maurtua var plassert ved siden av treet. Vi studerte maurene og maurtua nøye.

”Kom å se, vi har funnet dronningmauren!”
Barnn kom springende bort til en voksen som fortalte mer om dronningmauren. Vi lærte at den viste seg svært sjeldent ut av maurtua, men at det vi nettopp hadde sett kunne kanskje være en soldatmaur. Vi kom videre inn på maurenes arbeidsoppgaver, noe barna viste stor interesse for og hadde kunnskap om fra tidligere samtaler i barnehagen. På hjemveien snakket  vi sammen om hva vi hadde sett og hva som hadde vært fint på dagens tur. Jeg kunne høre fra barna mens de gikk to og to at de snakket sammen om den svære maurtua, det skulle de fortelle om til de andre barna i barnehagen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar