onsdag 12. mars 2014

Trappelek


De yngste barna har denne uken hatt ”trappelek”, i trappen opp til rød avdeling, som en aktivitet i lekegruppe. Tanken bak var først og fremst at barna skal få trene seg på å bevege seg i trapper, bli trygge og kjenne mestring i det å forsere trapper, og ikke minst trenes i risikovurdering.

Barna og Helene samler alle lekedyrene i en hatt og går ut i gangen. Barna er kjapt oppi trappen. De heier seg selv og hverandre til toppen. På toppen nøler de litt med hvordan de skal komme seg ned igjen. Helene viser de at de kan åle/krabbe ned på magen, eller sette seg på rompa å skli ett og ett trappe trinn. Barna hermer og viser stolthet og glede når de kommer til bunnen av trappa.

Helene setter alle dyrene på hvert sitt trappetrinn. Barna begynner å samle et og et dyr for så å komme seg til bunnen av trappen der Helene sitter med Hatten.


Begreper som opp, ned, øverst, nederst blir flittig bruk. Barna henter mamma elgen, den store, den lille, den hvite kua, den sorte kua. Vi sorterer, samler og sammenligner. Kua har prikker, mens Zebraen har striper. Det går opp for meg at aktiviteten brått fikk satt matte –og språkutviklingen i full sving.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar