torsdag 27. september 2018

Nærmiljøet vårt



På onsdag dro vi på Rød avdeling på en fantastisk tur til St.Hanshaugen. Været var virkelig på vår side og det var god stemning i gruppa når vi tuslet rolig opp til toppen av St.Hanshaugen i høstsola. Vi lekte lenge rundt utebassenget hvor det oppstod ulike balanseleker og spennende oppdagelser. Etter å ha laget våte fotspor og håndflater på de varme steinhellene, tok vi frem mat og satte oss ned med en flott utsikt over store deler av Oslo. Barna koste seg og vi lekte gjettelek hvor en beskrev hva man så også skulle resten gjette hva.

Vi fikk også hilst på flere hunder og samtalte rundt at den beste måten å hilse på hunder er å sette seg ned på huk og strekke frem hånda. Så kan hunden selv bestemme om det vil hilse på eller ikke.  

Etter en koselig måltid gikk vi ned til lekeplassen som er nedenfor scenen. Her lekte vi restaurant, vi husket, vi rullet ned bakken, vi satt på det spinnende lekehjulet, vi balanserte på line og vi spiste frukt. Det var mye latter og smil å se blandt barna på denne turen. Dette tok barna med seg når vi gikk tilbake til barnehagen og stemningen var positiv resten av dagen.  Vi er heldige som har så mange fine tur-destinasjoner rett utenfor barnehagen. Ved å leke i og bruke nærmiljøet, får barna en tilknytning til stedet de hører hjemme. De lager hele tiden lekerom i by-rommet, som vi voksne ofte ikke ser. De ser muligheter fremfor begrensinger i møtet med rom. De oppdager stadig nye små steder, gjerne hvor de har vært før, og på denne måten utvikler barna også identitet i forhold til eget nærmiljø. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar