torsdag 27. september 2018

FORUT prosjekt- likheter og forskjeller





Denne uken har vi på Grønn sett film fra Sivitas morgenrutiner i Sri Lanka og snakket om likheter og forskjeller hva en selv gjør hjemme om morningen. Vi har lest historier fra Sivitas skolehverdag og om barns rettigheter. Vi har snakket om barnekonvensjonen og alle barn har rett til mat og drikke, hvile, skolegang og medisinsk hjelp om de blir syke. Vi undrer oss veldig over hvorfor det er så skjevt fordelt i verden og at vi er veldig heldig som har så mye olje utenfor kysten vår som vi kan selge til resten av Verden.

Vi har vært på biblioteket og skaffet oss en flaggbok som har blitt godt brukt denne uken. Vi har funnet flagg som representer både barn og voksne på grønn. Vi har plukket ut flagg vi liker og hvorfor og noen har også tegnet noen av flaggene fra boken. Vi har sett enorm stolthet hos alle barna da vi finner sitt eget flagg, «dette er mitt flagg», enten om det er det norske eller det italienske. Vi ser at det vekker identitetsfølelsen til barna samt en nysgjerrighet på andres nasjonaliteter og flagg. Det er virkelig spennende og gøy å se engasjementet blant barna. Vi hadde en skolegutt innom på besøk som lurte svært på hva vi holdt på med, da vi spurte om de hadde om flagg på skolen svarte han nei, da var det en av guttene som svarte veldig stolt «Neivel, men i her i barnehagen har vi om flagg og det er veldig gøy».
Vi gleder oss til å se hvor prosjektet tar oss videre.

«Barnehagen skal støtte barna i å forholde seg prøvende og nysgjerrig til omverdenen og bidra til å legge grunnlag for modig, selvstendig og ansvarlig deltakelse i demokratiske fellesskap»
(Rammeplanen, 2017)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar