mandag 15. mai 2017

Skogen kallerBlå avdeling dro på tur til skogen bak Rikshospitalet.
Vi gikk over brua, kanskje var trollet under?
Pinner ble til fiskestenger i elva, lange kvister ble samlet til kanon-hus. Ullent terreng som barna kunne utfolde seg i, avhugde trær som ble balansestokker, maur og maurtuen ble studert på nært hold og blomster ble plukket.. 
Da vi kom frem til skogen, delte vi oss i grupper. Her var det mye å utforske og oppdage. Vi fant mange maur, og en stor maurtue. Her fikk barna oppleve maurene og deres levesett på nært hold. Noen syntes det var ekkelt hvordan maurene krøp oppover på dem, mens andre ville holde dem i hånden. Vi voksne gikk frem som gode eksempler, ved å fortelle at maurene bare var nysgjerrige på oss som kom på besøk i skogen deres. Barna lærte hvordan de enkelt kan riste maurene av seg, slik at de kunne gå videre på ferden sin. Mens vi studerte maurtua, spurte et av barna etter dronningmauren. Denne hadde vi snakket litt om tidligere i samlingsstundene våre. Vi fikk nå en fin og lærerik samtale om maurtua og dens oppbygging mens vi kunne studere maurtua på nært hold.  Etter hvert som oppdagelsesturen gikk videre innover skogen hørte vi en ukjent og litt rar lyd. Vi fikk øye på en hakkespett. Morten fortalte da om hvorfor hakkespetten hakker i trærne og barna sto spente å fulgte med for å høre lyden og se etter hakkespetten. DER VAR LYDEN IGJEN”

Videre inn i skogen oppdaget vi en elv. Rundt elven lå det mange lange kvister. Disse kunne være fiskestenger. Barna hev ut snøret, og prøvde lykken. Vi fikk ingen fisk, men ett ullteppe dukket opp. Linn og noen av barna fant ut av at dette var nok trollet sitt teppe. De bestemte seg for å være litt rampete og kastet (det ødelagte) teppet ut i elva, så kunne trollet ha det så godt. Deretter sprang de vekk så ikke trollet skulle se dem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar