søndag 17. januar 2016

Sjørøvertur til Huk

Naturen er en magisk lekeplass. Her får barna utfordringer de ikke møter ellers i barnehagen og de får stimulert alle sine sanser i et miljø som hele tiden forandrer seg. Ingen andre miljøer gir like gode sansemotoriske utfordringer og like stort mangfold av muligheter som det naturen gjør. Naturen er dermed en viktig lekearena for oss i Dr.Brandts, og vi utforsker den aktivt når vi er på tur.

Denne uken dro majorene til Huk. Barna elsker å være ute på denne årstiden, og snøen og det kalde vinterværet lager en helt spesiell ramme rundt leken. Da barna kom frem startet de å se etter den perfekte plassen å være, og sammen ble de enige om et område. Ikke overraskende var dette en leirplass med høye steiner og et stort berg. Barna hadde så vidt satt i fra seg sekkene før de var fjellklatrere oppover berget som var dekt av lett pudder snø. Det store berget fenget alle barna. Noen klatret fort opp og skled ned, mens andre brukte litt tid på å komme seg opp, og gikk heller ned istedenfor å skli nedover berget.  Barna fikk allsidige utfordringer som satte krav til deres fysiske og motoriske ferdigheter. De opplevde risiko-mestring og fikk øvet seg i spenningsregulering, samtidig kunne vi observer stor bevegelses-glede blant barna.

 Nå er du kaptein, jeg er sjørøver!

Barna var inne i rollelekens verden. Det store berget var nå blitt båt, og barna gikk inn i ulike roller som sjørøver og kaptein. Om det var det store havet vi hadde som utsikt som ga barna assosiasjoner til å leke sjørøver, kan godt være. Det genuine med naturen som lekeplass er at den ikke er formål-bestemt og forutsigbar. Den gir uante muligheter for utforskning og fantasi. Etter mye lek og moro, spiste vi nistepakka rundt det varmet bålet, før vi sammen laget en båt av planker og spikre vi hadde med. Etter vi hadde sjøsatt skuta vendte vi nesa hjem. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar