søndag 17. januar 2016

Når uterommet fylles av lek



De eldste barna er godt kledd for kulda og vi har planlagt at vi skal på tur for at barna skal holde seg i bevegelse og holde på varmen. Barna har fått nyss om at vi skal på tur og iveren etter å få på turvester er stor.

Med akebrett under armen er vi klare for å ta turen utenfor gjerdet. Barna viser stor fasinasjon for snøen og ganske kjapt får de øyet på måkebilen som rydder ”veiene” i Pilestredet park. Vi går mot måkebilen og barna står besatt å ser på lyset som blinker, skuffa som skuffer snøen bort og mannen som sitter inni bilen og vinker til oss.

Vi kommer oss bort til en bakke og barna får på tur prøve akebrettene. Gledeshyl høres utover Pilestredet park. Med litt hjelp er motivasjonen også stor for å komme seg på toppen av bakken igjen.

Akebrettene kan brukes til så mangt. Marianne og Helene fyller akebrettene med snø og kaster det opp i været. ”Det snøøøør utbryter et av barna”, ”mere” hyler en annen av glede, ”en gang til, en gang til” sier en jente mens hun hopper opp og ned i ekstase. Vi får fylt både luer, hetter og hår fult av snø, med store smil om munnen og en latter som fyller små og store kropper med varme og glede. Glede over å være sammen om noe gøy, glede over å kjenne sansene oppdage hva vinteren har å by på, glede over frisk luft og et herlig fellesskap.


Det er de voksnes oppgave å gi barna gode opplevelser med å være ute, vinter som sommer. Det vil føre til at barna får et ønske om gjentakelse og et ønske om å være ute. Noe som igjen vil legge til rette for og gi de alle de mulighetene, læringen og utfordringene som ligger i uterommet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar