tirsdag 13. oktober 2015

Restauranten

Det er fredag, og utelek på barnehagens uteområde yrer i alle kriker og kroker. Rundt bordet og benkene står flere barn samlet og lager noe spennende på bordet. Jeg blir nysgjerrig og ønsker å se hva det er barna gjør.  Da jeg nærmet meg bordet, så jeg et ivrig fjes, og blir så møtt av et barn som spør:” Hva vil du ha å spise, Marita?” Bøtter, spader og vannkanner var synlig plassert i et gjennomtenkt system på bordet.
” Hva har dere da?” spurte jeg, og fikk raskt levert en bok fremfor meg som var restaurantens meny.
”Hmm .. jo, jeg ønsker meg taco, har dere det?” spurte jeg et av barna som hadde tatt rollen som servitør. Jenta vekslet på å gå mellom meg som var gjest på restauranten og kokkene som lagde mat på kjøkkenet ved siden av. ” Ja det har vi!” svarte servitøren. Jeg tittet bort på bordet, ved siden av, der var barna allerede i gang med å forberede tacoretten, og jeg kunne se at de var dypt konsentrer med å lage min bestilling.” Er det mulighet for å få tacoen ekstra sterk?” spurte jeg videre
”Ja, vil du ha masse pepper?” spurte et av barna som jobbet som kokk. jeg fikk mat og drikke, og måtte betale for meg etter desserten var konsumert.

Bhkie og noen andre barn kom gående mot restauranten. De begynte raskt å følge med på hva barna lekte, og gikk bort til bordet hvor kokkene og kjøkkenet var. ”Kan jeg kanskje få en tallerken med snegler??” spurte han servitøren. De fikk utlevert menyen og leken fortsatte og var utvidet med stadig nye gjester. Det ble servert pizza, pannekaker, fiskesuppe, alt laget med presisjon og omhu, og veldig fornøyde middagsgjester. Jeg kunne se hvordan denne leken tiltrakk seg flere barn som observerte den, og den voksne kunne her beskytte og hjelpe leken videre, både i forhold til å invitere og hjelpe flere barn inn i leken, men også ved å delegere nye roller, introdusere nye begreper osv, Alt sammen med barna. Dette hele var en spennende lekestund, hvor barn og voksne var engasjerte, og helt med i det som nettopp er lekens magi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar