tirsdag 16. juni 2015

Rusletur i Pilestredet park


Barnehagen vår har en flott beliggenhet midt i Pilestredet park. Det er helt bilfritt med mange spennende små grøntområder og fontener med vann som man kan leke med. På småbarnsavdelingen har vi den siste tiden tatt oss mange små turer utenfor gjerdet for å gå på små oppdagelsesferder i nærområdet. Denne gangen tok vi med oss fiskestenger og la ut på tur ned til dammen for å se om vi fikk noe fisk. Barna speidet ivrige etter fisken og vi stod lenge med fiskestanga i vann og ventet på napp.
Vi brukte også fiskestanga til å lage en bro over bekken, og sendte grønne blader ned under den nye broa. Det var veldig stas og samarbeide på denne måten. Ett av barna plukket og sendte bladene, mens den andre fulgte undrende med på ferden
Da vi hadde gått et stykke til så vi plutselig ett par ender som hadde slått seg ned i den ene dammen. Der svømte de rundt i sola og koste seg. Vi stoppa opp, hilste på dem og så på når de dykka etter mat i vannet. Barna lo da de så anda stå på hodet med rumpa opp i lufta for å få tak i maten sin. Latter og henrykte rop hørtes lang vei når endene kom helt bort for å hilse på oss, og da den ene anda rista seg, så ble vi alle sammen litt våte.
I Pilstredet park er det mange ting å balansere på. Kanter, trapper, benker, kasser og klatrestativer. Vi øver oss alltid på motoriske ferdigheter og spesielt vestibulærsansen når vi går på tur i parken. Ei hand å holde i er alltid kjekt, men stort sett går det meste bra helt alene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar