mandag 22. september 2014

Spennende dag i Pilestredet Park

Nærområdet byr på mange spennende opplevelser og nysgjerrige momenter. Det er vi voksne som har ansvar for å fange opp barnas nysgjerrighet og inspirere til videre utforskning. Det å skape "et felles tredje" ut i fra hva barna viser interesse for.

Gul avdeling er ute i barnehagen. Plutselig fanges oppmerksomheten mot noe som skjer utenfor gjerdet. En gjeng menn og damer er i full gang med gressklipper, løvblåser og kantklipper i Pilestredet park. Det lager en høy lyd. Barna står på tærne og prøver å gjøre seg så høye de bare klarer, peker og søker voksnes oppmerksomhet. 
Da Helene spør om vi skal ta en tur utenfor gjerdet for å se, er det tre hoppende ivrig barn som i kor utbryter; "jaaaaaa!".

Vi løper ut av porten og ned mot benken utenfor gjerdet der vi alle tar plass. Gressklipperen kjøres frem og tilbake, barna sitter dypt konsentrert mens de peker og søker bekreftelse på det de ser. Skuffelsen er stor når gresset er ferdig klippet og gressklipperne trilles tilbake til bilen nede på plassen.


Men skuffelsen varer ikke lenge, for nå er det løvblåseren som skal i aksjon. Vi samtaler lenge om at det lager en høy lyd, at de blåser blader opp i luften og at de som jobber har en "sekk" på ryggen. En av løvblåserene nærmer seg og barna trekker seg nærmere og nærmer Helene. Spenningen stiger og lykken er komplett når en av "jobbemennen" med sekk på ryggen stopper å tar seg tid til å snakke med barna som sitter med store øyne og et smil om munnen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar