onsdag 3. september 2014

Bibliotekaren Karen kom på besøkRød avdeling hadde besøk av Karen, bibliotekaren, som kom å delte ut personlige lånekort til barna som de kan bruke i biblioteket. Karen fortalte barna om reglene i biblioteket, og om alle de spennende bøkene vi har. Etterpå leste hun høyt for barna fra Doktor Proktor av Jo Nesbø. Å lese er også å gi barna ”språkets gave”. Høytlesing gir fantastiske stunder for samspill, og vi bruker også disse stundene i barnehagen til å prate om våre egne liv og opplevelser. 

Som voksen bruker man bare rundt 5.000 ord i samtaler med andre, og bare 1.000 av disse ordene når man snakker med barn. Utviklingen av ordforrådet avhenger av hvor mange nye ord barnet blir kjent med, og da spesielt sjeldne ord. Barnebøker inneholder tre ganger så mange sjeldne ord som en gjennomsnittlig voksen person bruker i samtale med et barn.

Vi på Rød ønsker å skape leseglede i barnehagen fordi vi ønsker at barna skal få oppleve den herlige følelsen det er å kjenne spenning, glede og sorg i bøkenes handling. Det er godt å kunne reise inn i et eventyr og ha en rolig stund hvor bøker stimulerer fantasien, gir indre bilder og historier som lever i minnet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar