torsdag 21. august 2014

Beltedyret Tarkus







Tarkus er et beltedyr som sammen med vennene sine Musedyret, Flaggelise og kameleonen Leon utforsker trafikken. Musedyret er en mus som er veldig opptatt av det hun ser i trafikken. Flaggelise er en flaggermus som kan fly. Dermed skaffer Flaggelise seg oversikt over trafikkbildet, og forteller de andre hva hun ser fra lufta. Kameleonen Leon skifter farge på huden etter hva han ser i trafikken. Han elsker å se på trafikklys, og skifter farge deretter.

Sammen opplever Tarkus og vennene hans forskjellige situasjoner i trafikken, og hjelper hverandre med å forstå hvordan trafikken fungerer og henger sammen. De oppsøker både veiskilt, fotgjengerfelt og lyskryss, både som fotgjengere og syklister. Tarkus og vennene hans er glad i sang og musikk, og de kan mange sanger om trafikken som de synger sammen.

I barnegruppen bruker vi mye forskjellig materiell når vi snakker om Tarkus og vennene hans. Vi bruker bl.a. CD, hvor vi hører hørespill om hva Tarkus og vennene hans opplever i trafikken. Vi har også plakater som tilhører kapitlene i hørespillet og en egen Tarkus-hånddukke. Vi varierer mellom å bruke hørespill i matsituasjoner til hånddukke i samlingsstunder. Barnegruppens forhold til Tarkus er nært og trygt, og de trives godt i Tarkus-universet. Lærdommen som barnegruppen trekker ut av fantasien i møtene med Tarkus, tar barnegruppen med seg inn i virkeligheten og reelle trafikksituasjoner.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar