tirsdag 20. mai 2014

Skrukketroll






Ingvill, som er en av studentene fra HIOA, har på Rød avdeling har satt i gang et morsomt prosjekt for barna. Hun ønsket å undersøke barnas forhold til småkryp, og gi dem noen opplevelser i forhold til skrukketroll. Hun forteller at først skulle de forsøke å finne skrukketroll. Barna visste godt hvor skrukketrollene liker seg på barnehagens uteområde. Etter at de hadde samlet 6 skrukketroll oppi en is-boks, samlet de seg for å se i en bok om småkryp for å lære mer om det de hadde funnet. 

Videre skulle de finne ut hva skrukketrollene liker å spise og hvordan de liker å bo. Sammen fant de ut at skrukketroll liker seg på fuktige steder, som til eksempel under steiner og under barken på trærne, og at de spiser visne blader. Så gikk barna ivrig av sted for å finne de tingene man trengte for at dyrene skulle ha det bra. De la et par friske grønne blader oppi is-boksen, for å sjekke ut om skrukketrollene likte det også
 
Det blir spennende å følge med på hva som skjer i skrukketrollhuset i dagene framover, de står på terrassen for videre observasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar