torsdag 22. mai 2014

Hverdagshelter



Dette er en historie om en hverdagshelt på 4 år....

Det er formiddag, solen skinner og hele barnehagen er ute på barnehagens uteområdet. En av guttene har klart å kapre fotballen, og sitter å å leker med den på bakken. Etter en liten stund kommer hverdagshelten løpende mot meg med gråten i halsen og tårer i øynene som er på god vei til å trille nedover kinnet:" de store gutta tok ballen fra han" forteller han mens han peker på gutten som sitter på bakken å ser etter fotballen… Gutta fra rød avdeling (de store gutta) kommer kjapt etter :" neeiii, det gjorde jeg ikke sier en av dem, jeg er ingen tyv, jeg vil bare spille fotball". 

Vi blir enig om å ta en pust i bakken og sammen finne ut av hva vi kan gjøre. Etter litt frem og tilbake viser det seg at de store gutta i iveren etter å sparke fotball hadde tatt ballen. Gutten som hadde fotballen først fikk den tilbake og vi ble enig om at når han var ferdig med den skulle han gi den til de store gutta så de kunne spille. 

Dette er en vanlig hendelse vi opplever i barnehagen. Hvordan barna viser omsorg for hverandre. Det å ha venner er det aller viktigste man kan ha. En å leke med, dele alle de spennende men også vanskelige opplevelsene med, noen man kan ha hemmeligheter med og ikke minst noen som viser at de liker deg for den du er. Konflikten ble løst, og hverdagshelten stod rakrygget igjen 2 cm høyere på anerkjennelse og rosen han fikk av den voksne. Som voksen, satt man på sidelinjen tilbake med en varm og god følelse, rørt over godheten og omsorgen barna viser for hverandre, og som vi er så heldige å være vitne til.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar