søndag 13. oktober 2013

Maxigruppa utforsker bildene til Edvard Munch

Maxigruppa var på Nasjonalgalleriet i forbindelse med prosjektet vårt om skapende virksomhet. Galleriet sier at utstillingen er den mest ambisiøse presentasjonen av Munchs kunstnerskap noensinne. En av utstillingens ambisjoner er å motivere publikum til å oppdage sin egen Munch som en kontinuerlig eksperimenterende, nyskapende og aktuell kunstner. Dette ville vi være med på. Barna fikk omvisning av en guide som tok utgangspunkt i noen av Munch sine bilder

”Han er sikkert blitt påkjørt”- ”Han rakk ikke hjem til middag” -”Han er veldig redd og lei seg tror jeg”. Guiden synes barna på en god måte fikk satt sine egne ord og betraktninger av bildet til livs gjennom å vise fantasi og kreativitet i tolkningene.



Dette som utgangspunkt vil vi inspirere og motivere barna videre til å lage sin egen Munch tolkning. På fredagens maxigruppe begynte vi med å reflektere tilbake til utstillingen og bildene til Edvard Munch. Det var bildet Skrik barna synes var mest spennende, og det var jo der det hele begynte.Vi prøvde oss frem og tegnet en ”arbeidstegning”. Barna tegnet med blyant på mange ark (kaster de som de ikke er fornøyde med) og bestemmer seg til slutt for hvilket de vil bruke til neste gang, Arbeidstegningene legger vi i maxiboka vår. Neste gang skal vi dele ut store ark og fortsette utifra arbeidstegningen. Da skal vi utforske videre med ulike teknikker og bestemme oss for fargevalg. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar