mandag 5. juni 2017

Småbarna på tur i skogen



Vi står på perrongen på Nationalteateret og ser T-banene komme og suse avgårde om hverandre. Et av barna ser på meg med spente øyne og følger nøye T-banene med blikket. Vi kommer oss på banen, ”det kiler, sier barnet, den hopper”.

”Vi må løfte steinen” . Vi har kommet oss til Sognsvann og er klare for insektsjakt, insektene skal få flytte inn i terrariet så vi kan studerer de nærmere. Vi har med et lite glass, finner oss pinner som vi kan pirke i jorda med og er klare for leting.


Vi løfter på steiner, spente sitter hele gjengen på huk og studerer område steinen har ligget på. Insektene var ikke så lette å finne denne dagen men etter litt leting finner vi meitemark og tusenbein. Vi innreder glasset med litt jord og blader så insektene skal ha det bra på T-baneturen hjem. Turer i skogen gjør at barna får nye miljø å utforske, motoriske utfordringer, sanseopplevelser og gleden av å være en del av naturen. Med mange nye opplevelser, erfaringer og kunnskap satte vi nesa hjemover og gleder oss allerede til neste skogstur! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar