tirsdag 4. april 2017

Grønne fingre
Det neste prosjektet i barnehagen har fått navnet ”Grønne fingre og grønne tanker” og har oppstart etter påske. Et av målene i dette prosjektet er at barna skal få erfaringer med og kunnskap om det å dyrke grønnsaker, urter og blomster. Vi skal søke å gi barna matglede og kunnskap om ulike matvarer. Eksempelvis at tomater ikke vokser i butikken, men dyrkes, pakkes og fraktes til butikken. Barna skal få førstehåndserfaringer med prosessen fra såing av frø til vi forhåpentligvis kan knaske en sukkerert eller to før sommerferien står for tur.

Denne uken var det tid for steg en i dyrking av sukkererter og urter. Jord ble spadd i og såkasser fylt. Midt i denne oppgaven måtte vi ta en liten pause for å studere jorden. Oppi jordposen var det både pinner og ”klumper” som vi måtte utforske. Vi undret oss rundt de ulike frøene som skulle såes, sukkerertene var små runde nøtter, mens basilikumen var små små svarte prikker. Frøene ble puttet oppi og dyttet ned i jorden med konsentrerte fingre. Til slutt var det vanning som stod for tur.

Såkassene er plassert i en solrik vinduskarm og vi venter i spenning for å se om det dukker opp noe i jordens overflate. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar