onsdag 28. januar 2015

Vi tar på oss små forskerbriller


Gul avdeling er i full gang med det nye prosjektet vårt "Skal vi leke sammen?". Vi tok på oss forskerbrillene og fant frem konditorfarge, olje, vann og et glass. De tre "ingrediensene" ble helt oppi glasset og engasjerte barn og voksne ventet i spenning for å se hva som skjedde. Oljen og vannet skilte seg, konditorfargen la seg i bunnen sammen med vannet, det ble bobler i oljen og det så nesten ut som gele. 

Neste forsøk var vann med kanel oppå, kanelen lagde et tykt lag med "grums" på toppen. Flora fant frem Zalo og sa: la oss se hva som skjer om vi drypper zalo oppi blandingen. Zaloen "ploppet" oppi og kanellaget som lå på toppen av vannet delte seg og ble til "flak". 

Forskningsprosjekter som dette gir rom for undring, utforskning og samtale. Vi reflekterer sammen rundt hva vi tror kommer til å skje, hva som skjer, hvordan det ser ut, lukter og høres. De felles opplevelsene skaper tilhørighet og fellesskap i gruppa og gir barna felles opplevelser som igjen kan inspirere til ny lek. Samtidig får barna gjennom noe gøy og spennende øvelse i å vente på tur, ta hensyn til hverandre, tilpasse seg ved å gi å ta i samspill med andre og det å ta sin plass i en gruppe og ha fokuset rettet mot seg. ​



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar