mandag 6. oktober 2014

Sanselek med maling og høstblader






To av de tingene vi har gjort mye på Gul avdeling den siste tiden, er å male og være ute å undre oss over alt som skjer i naturen når det er høst. Vi har blant annet plukket mange flotte og fargerike høstblader når vi har vært ute på tur, og denne uken satt vi et høstlig preg på maleriene våre. Barna er ivrige og viser stor glede når vi har ulike kreative aktiviteter sammen, og den største iveren kommer til syne når vi voksne legger forskjellige materialer til rette for dem på bordet og lar de deretter fritt få utfolde seg og vise sin kreativitet. 

Vi voksne blir nysgjerrige deltakere i den inspirerende prosessen og dokumenterer gladelig når ivrige barnehender, litt lim og naturens fargerike høstblader skaper unike kunstverk. Mens vi pynter maleriene våren snakker vi om når vi var på tur og plukket bladene, og hvordan de i løpet av uka har tørket og blitt mindre. Noen av bladene er til og med så tørre at de smuldrer opp til små biter mellom ivrige barnefingre. ”Morsom lyd”, sier noen av de største barna når de hører raslingen og knitringen i de tørre bladene. 

Når vi er ferdige med å lime bladene på arket, tar vi resten av bladene vi ikke har brukt, og knar dem mellom fingrene våre slik at vi får fram den herlige raslende lyden igjen av tørre høstblader. Deretter henger vi opp alle bildene på veggen slik at både store og små kan beskue de flotte kunstverkene våre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar